התאוששות לאחר הרדמה ממושכת

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

24/06/2020 | 15:11 | מאת: ישראל

שלום, אבי בן 80, עבר לפני 3 שבועות הפרעת קצב בלב, מה שהוביל לירידה בדופק ולבצקת בריאות / דלקת ריאות. עבר השתלת קוצב, היה מורדם מונשם כ-10 ימים. מזה כשבוע וחצי לאחר שהפסיקו את ההרדמה, הוא יצא מטיפול נמרץ, מזיז את עצמו, עונה לשאלות, אך לא ממש מתקשר איתנו וגם לא ממש יוצר קשר עין, עשו סיטי ראש כ-3 ימים אחרי שהופסקה ההרדמה והכל יצא תקין. מציין שלאחר שבוע מרגע הפסקת ההרדמה הוא גם התחיל לנשום בכוחות עצמו. יש תחושה שהוא משתפר מיום ליום אבל בקצב די איטי, אבא שלי היה בנאדם מאוד חזק לפני המקרה, האם זה נורמלי? תקין? האם יש עוד חומרי הרדמה בגוף? חשש למשהו אחר שצריך לחשוש ממנו או שזה מוקדם?

08/07/2020 | 12:45 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, פינוי תרופות הרדמה מהגוף תלוי בסוג התרופות, משך השימוש בהן ותפקוד מערכות הגוף, כגון: כבד וכליות. שינויים במצב הקוגנטיבי שאתה מתאר, יכולים להיות תוצאה של אספקת דם לקויה למוח בזמן האירוע של הפרעות הקצב. זה באופן כללי, מבלי לדעת פרטי המקרה. לפי התיאור שלך, ניתן לצפות להמשך שיפור המצב. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב