הרדמה כללית וסיכון לפרכוסים?

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

30/04/2020 | 18:42 | מאת: הילה

שלום, מכר שלי נפצע אתמול וצריך לעבור ניתוח אורתופדי בהרדמה כללית בהקדם. הוא מטופל בDepalept ובעת טיפול חבישה בפציעה הוא פרכס. בבדיקת דם-רמת התרופה בדם היא אפס. כלומר, לא לקח תרופה כמה ימים. השאלה: האם מותר לנתח במצב כזה? האם יש סיכון בהרדמה כללית במצב זה? האם עדיף להמתין מספר ימים כדי שייטול את התרופה ויתאזן? תודה רבה

07/05/2020 | 08:56 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, מידע על העדר תרופה בדם חשוב מאוד ויש להעבירו לרופא מרדים. הרדמה כללית כשלעצמה, אינה גורם משמעותי להתכווצויות. ניתן לתת תרופות נגד התכווצויות בווריד. החלטה על מועד הניתוח יש לקבל על פי דחיפות הניתוח האורתופדי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב