כאבי גב מקרינים לרגל

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

22/03/2020 | 16:14 | מאת: דוד

בן 55 בריא בדר"כ . התעוררתי בוקר אחד לפני שנה כשהישבן השמאלי תפוס , הירך החיצונית ללא תחושה , השוק תפוס והבוהן שמאל וכף רגל שמאל ללא תחושה ואובדן כוח. בבדיקת mri בלטי דיסק לצד שמאל בכל ע"ש תחתון. מאז עשיתי כל הטיפוליםהאפשריים כולל זריקה פורמינלית . כששום דבר לא עזר עברתי ניתוח דיסקטומי ולמינקטומי בתחילת נובמבר 2019 . הניתוח לא עזר והכאבים רק גברו . מבקש לדעת מה הטיפולים האפשריים לפני השתלת קוצב בעמוד השדרה?

שלום רב, השתלת קוצב עמוד שדרה מומלצת בדרך כלל אחרי שטיפולים אחרים נכשלו. בהתאם לבדיקה גופנית ולתוצאות ה-MRI או ה-CT שביצעת , יש לבדוק האם יש צורך בטיפולים פולשניים במסגרת מרפאת כאב, כגון: הזרקות לחלל אפידורלי בהנחיית שיקוף רנטגן, טיפול בגלי רדיו וכו'. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב