כאבי גב לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

01/12/2019 | 22:28 | מאת: טל

שלום, אני בת 23 ולפני שנה וקצת עברתי תאונת דרכים בה נכנסו ברכב בו נהגתי מצד ימין לאחר כשעה מהתאונה התחלתי להרגיש כאבי צוואר וגב עליון חזקים שהלכו והחמירו עם הזמן לפני התאונה לא היו לי שום בעיות בריאותיות או כאבים בגב עד היום אני סובלת מאוד מהכאבים ביחוד בגב העליון ובכתף שמאל. פניתי למספר אורטופדים,עשיתי סבב פיזותרפיה שלא עזר בכלל, ולאחרונה אושר לי לעשות אולטרה סאונד כתף וMRI עמוד שדרה צווארי. שניהם יצאו תקינים. חייבת לציין שהכאבים אכן מחמירים עם הזמן ונהים יותר ויותר בלתי נסבלים, וכמו כן בחודשיים האחרונים הכאבים מתפשטים עד למרפק יד שמאל והיד מרגישה חלשה יותר אילו עוד בדיקות עלי לבצע? מה עלי לעשות כעת? אשמח מאוד לעזרה, טל

05/12/2019 | 12:06 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, במידה שאורתופד שולל שהכאבים נובעים מסיבה בשלד או בשרירים, אני ממליץ לפנות לרופא המשפחה ולשלול שמקור הכאב הוא בבית החזה (לב או ריאות). בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב