באיזו הרדמה משתמשים בקולונוסקופיה?

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

17/11/2019 | 00:32 | מאת: מני

שלום 1. באיזה סוג הרדמה משתמשים בבדיקת קולנוסקופיה? 2. האם בטשטוש בהכרח ישנים או שרק לא מרגישים כאב? 3. מה גורם לכך שלא ירגישו כאב? השינה? הרי בשינה אנו מתעוררים מכל כאב? 4. מי מבצע את הטשטוש במכוני הגסטרו? האם הגסטרואנטרולוג שמבצע את הבדיקה שיש שיש רופא מרדים? מי משגיח על המטופל מבחינת הנשימה ופעילות הלב וכדו'? תודה רבה

17/11/2019 | 12:57 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, משתמשים בטשטוש שמתבצע על ידי רופא גסטרו או רופא מרדים, ובהתאם גם ההשגחה היא על ידי רופא גסטרו או רופא מרדים. בשל שימוש בתרופות טשטוש זאת לא שינה רגילה והיא יותר עמוקה מהשינה במהלכה מתעוררים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב