הבדלים בין הרדמה אפידורלית לספינלית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

13/11/2019 | 22:16 | מאת: רוני

שלום מה ההבדלים בין הרדמה אפידורלית לספינלית? ובאלו מקרים בוחרים את זה על פני זה? תודה

14/11/2019 | 13:02 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, שני הסוגים של הרדמה הם מתבססים על השפעה של התרופות החוסמות העברת אות הכאב מאזור הכאב עד המוח. כלומר, חסימה על ידי מאלחש מקומי ברמה של חוט השדרה כדי לא לאפשר למוח ל"הרגיש" כאב. הזרקה ספינאלית מתבצעת ישירות לנוזל סביב חוט השדרה. הזרקה אפידוראלית מתבצעת לחלל חיצוני יותר סביב חוט השדרה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב