התאוששות מהנשמה והרדמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

09/11/2019 | 06:13 | מאת: נעם

אבי בן 78 חולה לימפומה. הוא חלה מספר פעמים והבריא בשבע וחצי השנים האחרונות. לפני חודשיים המחלה חזרה בפעם הרביעית בצורה אגרסיבית ונאמר לו כי נותרו לו מספר חודשים. בד בבד הוא התחיל להרגיש מאד לא טוב- דופק מהיר ולחץ גם נמוך- שלא היה להם הסבר אונקולוגי. לפני שבוע אושפז בשל כך ובשל חום ואז התברר כי יש לו זיהום בריאות. על מנת לעזור למצוא פיתרון לבעיה היה צורך בברונכוסקופיה ולצורך כך להרדים ולהנשים אותו בטיפול נמרץ. לאחר שלושה ימים בהנשמה והרדמה גמלו מהנשמה והעירו אותו. זה היה לפני יומיים. ומאז אבא שלי, שהיה אדם פעיל, חריף ונמרץ ממש לא איתנו. הוא הוזה, הוא לא מזהה אותנו... זה קשה מנשוא. הרופאים טוענים שזה עניין של כמה ימים. אותנו זה מפחיד. גם ככה נשארו לו כמה חודשים לחיות. אולי טעינו שאיפשרנו את הברונכוסקופיה..? אשמח לדעת האם לאור הרקע של אבי ניתן אכן לצפות לשיפור בימים הקרובים.

10/11/2019 | 07:56 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, קצב התאוששות מהרדמה ממושכת הנדרשת לצורך הנשמת החולה שלא מסוגל לנשום לבד, תלוי בחומרת המחלה שגרמה למצב, תפקוד מערכות חיוניות בגוף וסוג התרופות שהחולה קיבל. מצב של בלבול לאחר התדרדרות, כמו שתיארת, הוא מצב שכיח ואם מצבו הכללי של המטופל משתפר, יש סיכוי שיצא מהבלבול, תהליך שעלול לקחת זמן. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב