שפה רדומה לאחר הרדמה כללית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

15/09/2019 | 22:00 | מאת: שירלי

שלום, עברתי ניתוח לכריתת חצי אונה ימנית של בלוטת התריס תחת הרדמה כללית. לאחר הניתוח התעוררתי כשהשפה התחתונה שלי נפוחה ורדומה. כיום, כשבוע וחצי לאחר הניתוח, הנפיחות בשפה ירדה אך זה מרגיש כי היא עדיין רדומה. ממה הדבר יכול לנבוע והאם יש סיכוי כי היא תישאר רדומה? תודה רבה

18/09/2019 | 12:06 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, יתכן שמדובר במעורבות עצב או כתוצאה מהניתוח או לחץ על השפה. סביר להניח שהנפיחות תרד ואזור ההרדמות יקטן. יתכן שיישאר אזור מסוים של הרדמות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב