חומר הרדמה נורא חוששים ודואגים

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

31/08/2019 | 19:32 | מאת: שוש

שלום רב פרופ, מה שלומך? אנו חייבים את עזרתכם המקצועית, על מנת שנוכל להירגע. מקווה שזה בסדר לשאול בפורום זה. הבת שלי הייתה בטיול בחול, טיול אחרי צבא. היא חזרה בלחץ ובחרדות מכיון שלילה אחד היא וחברתה ישנו במלון דירות קצת מפחיד ושם היא חטפה התקף חרדה. היא חוששת שמישהו הרדים אותה ואת חברתה בעזרת חומר הרדמה שהותז לאויר, מכיון שגנבו להן כמה דברים והן לא הרגישו בכך. אנחנו עוברים ימים מאוד קשים איתה. בבקשה תרגיעו אותנו. האם באמת הדבר קיים?? חומר הרדמה שמותז לאויר? האם הוא בהישג יד או שזה נמצא רק אצל גורמים ביטחוניים? שמעתי שזה קיים אצל שוטרים שרוצים לנטרל גורם עוין. והאם באמת הותז חומר לאוויר, הן היו מרגישות את זה תוך כדי השאיפה? מבחינת ריח, רעש(כמו הרעש של רימון עשן) הן היו משתעלות בזמן השאיפה? הן התעוררו והרגישו טוב , לא היו להן בחילות, לא סחרחורות, לא כאבי ראש ניסיתי להרגיען ואמרתי להן - שאם זה היה קורה הן היו חשות לא בטוב. אני צודקת? סליחה על השאלות המרובות, לא ידענו לאן לפנות, מקוים שפורום זה זו הכתובת שתוכל לעשות לנו קצת שקט בחיים. תודה מראש. אתם עושים עבודת קודש. בברכה, שוש

02/09/2019 | 12:51 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, ישנה אפשרות להתיז חומר הרדמה בחדר, אך זה דורש התארגנות וסבירות נמוכה ביותר שמישהו שאינו גורם צבאי השתמש בשיטה זו. את צודקת שהיעדר תלונות/תסמינים עם קומן בבוקר, גם זה מעיד נגד האפשרות שהשתמשו בחומר הרדמה כלשהו. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

02/09/2019 | 19:38 | מאת: שוש

תודה רבה רבה רבה רבה!!!! עזרת לנו כל כך! תודה !!!

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב