פירכוסים וחנק לאחר הרדמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

17/08/2019 | 02:05 | מאת: נטלי

שלום, צריכה בקרוב לעבור ניתוח בהרדמה מלאה, בעבר עברתי רק פעם אחת ניתוח הרדמה מלאה (אסתטי) בגיל 18, והתעוררתי ממנו עם פרכוסים חזקים כל הגוף קפץ וחוסר יכולת לנשום שלמזלי שמו לב דיי ברגע האחרון כשכבר הכחלתי, שמו לי חמצן שגם בקושי עזר וזה הלך והשתפר תוך מס שעות. שאלתי היא, ממה זה נובע? (אין מחלות רקע) יתכן שזה יקרה לי שוב בהרדמה הבאה? יש אפשרות למנוע את זה? תודה מראש

18/08/2019 | 08:14 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לפי התיאור, אני מניח ש היה מדובר בצמרמורת ולא בפרכוסים עם איבוד הכרה. חשוב לעדכן רופא מרדים שיטפל בך על מה שקרה כדי לנסות ולמנוע הישנות התופעה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב