פגיעה בחומר הלבן במוח לאחר הרדמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

14/08/2019 | 18:23 | מאת: יהונתן

תודה על תשובתך המהירה בהמשך לשאלה הקודמת לא היו מחקרים שמראים שלאחר הרדמה כללית יש פגיעה בחומר הלבן במוח ? או שהבדר מתרחק רק אצל מבוגרים ולא אצל אדם בן 18 ?

17/08/2019 | 20:06 | מאת: יהונתן

אנסח בצורה טובה יותר את השאלות: האם יש פגיעה בחומר הלבן במוח לבחור צעיר (18) בריא לאחר הרדמה מלאה ? האם קיימת איזושהי ירידה בIQ במחקרים לאחר ההרדמה המלאה שנעשו (לא אצל קשישים וילדים מתחת לגיל 5)

18/08/2019 | 08:27 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אין הוכחות על נזק מעצם ההרדמה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

06/09/2021 | 17:00 | מאת: חומר הלבן במוח

האים אפשר לדעת שהפגיעה בחומר הלבן במוח היא נוצרה עקב חשיפה לחומרים מסוכנים או הפגיעה נוצרה מזיקנה. והאים זיקנה נחשבת לגיל 58 בארץ או הרבה יותר תודה וחג שמח חשובה לי התשובה מאוד ושוב תודה

09/09/2021 | 11:20 | מאת: חומר הלבן במוח

האים חשיפה ל טולואן פוגע בחומר הלבן במוח עקב חשיפה מרובע וגורם לדמנציה וסקולרית קשה החשיפה היא 8 שנים ברצף 7 שעות ביום במקום סגור ללא מסכה מגן השמח לתשובה תודה 0544904070

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב