התעוררות לאחר הרדמה ממושכת (מעל 30 יום)

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

24/07/2019 | 12:34 | מאת: אבי

שלום וברכה, לפני כחודשיים אבי (בן 74) אושפז עם זיהום פטרייתי נדיר וקשה בכתף והחל בטיפול אנטיביוטי וטיפוך להסרת רקמות, כתוצאה מהטיפול הנ"ל הפצע גדל, ולפני 5 שבועות, הוחלט להרדימו בהרדמה כללית כוללת תרופות נגד כאבים אנטיביוטיקה ותרופה להעלאת לחץ דם במינון נמוך. בעקבות ניתוח שתל (חלקי) לסגירת הפצע, לפני כ5 ימים הפסיקו את ההרדמה אך הוא מגיב על ידי הזזת העיניים מדי פעם בלבד. האם הדבר אופייני להרדמה ממושכת?

24/07/2019 | 16:21 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, קצב התעוררות אחרי הרדמה ממושכת תלוי במצבו של המטופל, תפקוד מערכות הגוף, סוג התרופות בהן השתמשו ומשך ההרדמה. אם המטופל לא מתעורר מעבר למשך הצפוי, מבצעים בדיקות למצבה של מערכת העצבים המרכזית. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב