שימוש בתרופות אנטי דלקתיות והתנגשות בין תרופות

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

12/07/2019 | 22:57 | מאת: מרב

אני סובלת מכאבים ונפיחות בברך כתוצאה מפרגמנטים של רקמה פיברוטית ושחיקה בסחוס דרגה 4. הבעיה עדיין בברור. מאז תחילת הבעיה לפני 3.5 חודשים מספר פעמים שהברך התנפחה ונטלתי אטופן למספר ימים. תחילה ל 7-10 ימים ואז 5 ימים ובפעמים האחרונות (בעצת פזיותרפיסטית)רק ל 3 ימים. בימי הנטילה הנפיחות והכאב יורדים חלקית אבל יש לי תחושה שמפעם לפעם ההשפעה פחות משמעותית. (תוך 24-48 שעות). אני נוטלת פרולול 40 מג כמניעה למיגרנות ובנוסף בונדורמין לשינה. הבנתי שהאטופן מחליש את השפעת הפרולול ולכן עושה הפסקות באטופן. לאורטופדים אין דיעה. אומרים שאם האוטפן עוזר שאקח. חוששת מנטילת יתר שלו לאורך זמן, מהתמכרות למשככי כאב עד שתפתר הבעיה ומזה שמרגישה עייפות. מה לעשות?

14/07/2019 | 12:01 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, במידה שיש צורך בטיפול ממושך של הרבה שבועות, מומלץ לגוון סוגי התרופות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב