הרדמה- אלרגיה דחוף!!!

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

27/06/2019 | 10:57 | מאת: נטלי

שלום רב הבן שלי בן 11 שנים אמור לעבור ניתוח בקע מפשעתי דו"צ...שאלותי ברשותך: 1. הוא אלרגי וכל הזמן מתעטש, משתעל עם נזלת אחורית- האם מותר לעשות לו הרדמה????זה לא מסוכן ויכול להיחנק??? 2.הוא תחת טיפול של פרופיטן אנטי היסטמינים כבר חודשיים..האם להמשיך? האם לתת באותו יום של הניתוח כי הוא בצום???? 3.הוא גם תחת טיפול ספריי אבמיס לאף כתוצאה מהנזלת- האם להמשיך???האם לתת באותו יום של הניתוח?? 4. איך בעצם מנתחים ילד שהוא אלרגי??האם זו קונטראינדיקציה לניתוח??? 5.הוא על הרצף האוטיסטי ולאחרונה קראתי מחקר של פרופ גל מאירי מסורוקה על הקשר בין חומרי ההרדמה בניתוח קיסרי לבין אוטיזם- השאלה אם ניתוח כמו בקע דו צדדי שלוקח שעה לפחות לא יכול לפגוע בו יותר מבחינה נוירולוגית???האם יש חומרי הרדמה שונים כשמדובר בילד עם אוטיזם?? תודה רבה מראש בכבוד רב אני בלחץ עצום ואודה לתגובתך

27/06/2019 | 13:50 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אלרגיה אינה מהווה התווית נגד לביצוע הרדמה. בדרך כלל יש להמשיך התרופות הרגילות גם ביום הניתוח (עם כמות קטנה של מים). חשוב לראות רופא/ה מרדים לפני הניתוח ולקבל ממנו/ממנה הוראות ספציפיות. לא ידוע על השפעה מיוחדת של הרדמה על מצבו של ילד על הרצף האוטיסטי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב