קשיי נשימה אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

19/05/2019 | 09:47 | מאת: Me

שלום אחרי ניתוח של כריתת חצי בלוטה ודיסקציה צווארית בעקבות פפילרי . האיזור של הצוואר מאד נוקשה הרגשה של מתח נוראי שגורם לקשיי נשימה כאילו מישהו חונק . קנה הנשימה של היה מוסט הצידה בעקבות הגוש הגדול. האם הקשיי נשימה והתחושה הנוראית של המתח יכולה לנבוע מבעיה בקנה ? עבר כמעט חודשייפ מהניתוח ועשו בדיקות וגם למיתרי הכל והכל תקין. מה הסיבה לקשיי הנשימה אם כך? איך אפשר לבדוק אם נעשה נזק לקנה? תודה

19/05/2019 | 10:42 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, תחושות באזור הניתוח אמורות לפחות במהלך חודשים ראשונים. בדיקה באמצעות סיב אופטי מאפשרת לזהות שתפקוד מיתרי הקול תקין ושאין חסימה בקנה. גוש שלחץ על הקנה במהלך זמן רב בהחלט היה יכול לגרום להחלשת דופן הקנה ולגרום לחסימה חלקית בקנה עקב כך. כל זה כאמור ניתן לבדוק באמצעות סיב אופטי. כמו כן, ביצוע תפקודי ריאות יכול לסייע לזהות סיבה לקושי בנשימה. יתכן גם ששטף דם באזור הניתוח ייספג והתחושות תיעלמנה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב