כאבים לאחר ניתוח בקע

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

14/03/2019 | 08:49 | מאת: א

אני חייל בקרבי בצה"ל בן 18 בריא בד"כ ועברתי ניתוח לתיקון בקע מפשעתי לפני כשלוש שנים ללא רשת כשנה וחצי לאחר הניתוח החלו כאבים באיזור הניתוח (איזור הצלקת , כאבים מעל הצלקת בטן תחתונה מתחת לצלקת ומגיע לפעמים גם לאשכים ובצלקת עצמה, בדגש לכאבים באיזור המפשעה ובטן תחתונה). הכאבים החמירו בהדרגה וכיום הכאבים מאוד חזקים במהלך ריצה ופעילות גופנית שמפריעים מאוד לתיפקוד ביחידה לוחמת. הכאבים מופיעים גם לא במהלך פעילות גופנית ברמה קצת פחות חזקה. הם מופיעים מדי פעם אך עדיין מפריעים וחזקים . עברתי שני בדיקות אולטראסאונד שיצאו תקינות. רופא היחידה אמר שיכול להיות שהכאבים נובעים מהתמתחות של הצלקת במהלך פעילות גופנית. הכאבים מורגשים כדקירה חדה באיזור הניתוח. בנוסף היו כאבים במהלך תקופה ארוכה לאחר הניתוח כשמונה חודשים. התלוננתי פעמים רבות על כאב במהלך השנה וחצי האחרונות. האם רופא היחידה צודק וממה יכולים לנבוע הכאבים? (בנתיים נקבע לי תור חוזר לרופא כירוג צבאי מרופא היחידה וקבעתי תור לרופא פרטי מומחה לכירוג) אשמח לשמוע כל עצה ודעה, תודה רבה.

17/03/2019 | 13:16 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, הכאבים בהחלט יכולים להופיע בעקבות הניתוח. יש צורך בבדיקה על ידי כירורג. במידה שלא תימצא בעיה כירורגית, ממליץ לפנות למרפאת כאב. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב