התלבטות לגבי ביצוע בדיקת CT

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

23/02/2019 | 23:11 | מאת: מתן

שלום רב. אני בחור צעיר בשנות ה-20 המאוחרות לחיי. לאחר מספר שנים של כאבי גב באזור הגב התחתון (היכן שיש 2 בליטות), התייצבתי אצל אורטופד, שהפנה אותי לבדיקת MRI. לא הצלחתי לעבור את הבדיקה בגלל קלסטרופוביה ואני לא מעוניין לעשות אותה בהרדמה כך שהאופציה היחידה היא בדיקת CT, ואכן הוא רשם לי הפנייה לבדיקת CT. תוקף ההפנייה עומד לפוג בקרוב, ואני בהתלבטות האם לבצע אותה: מצד אחד, 99% סיכוי (כך לדברי האורטופד) שהטיפול לאחר מכן יהיה שמרני; כלומר, בסבירות גבוהה מאוד שבכל מקרה לא תהיה התערבות ניתוחית בבעיה. מצד שני, יש כאבים שצריך למצוא להם סוף סוף פתרון, ואני סובל מהם (לא אכנס בדיוק לפרטי הבעיה אבל זה לא משהו אקוטי שדורש התערבות של משככי כאבים, למשל). מעל כל זה עובדה אחת: רמת הקרינה בבדיקת CT - עצומה. אינני יודע להחליט האם במקרה דנן "שווה" לספוג את הקרינה כדי לקבל אבחנה מדויקת של הבעיה או לוותר על הקרינה ועל הבדיקה וללכת לטיפולים פיזיותרפיים/פילאטיס/שחייה וכד'. אשמח מאוד לשמוע מה עמדתך המקצועית לגבי סוגיה זו, מניסיונך והבנתך. תודה והערכה. מתן

03/03/2019 | 10:11 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, על פי התיאור שלך קיבלתי רושם שיש חשיבות רבה בביצוע בדיקת דימות, MRI או CT, כאשר בדיקת MRI עדיפה. אך גם בדיקת CT יכולה לסייע להגיע לאבחנה מדויקת, ובהתאם, להחליט על הטיפול. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב