התעוררות מהרדמה ממושכת

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

28/12/2018 | 20:52 | מאת: בן

גיסי בן 45 חלה בדלקת לבלב חריפה. לאחר יומיים אשפוז במחלקה בה ניתנו לו טיפול נגד כאבים בלבד כולל נרקוטיקה /מורפיום הוחלט להרדימו ולהנשימו. מיד לאחר ההרדמה לקה בדום לב בטיפול נמרץ למשך 15 דקות בהן עבר עיסוי לבבי כל העת על ידי הצוות. לא ניתנו מכות חשמל. לאחר מכן חזר להרדמה והנשמה - לאחריהן היו תגובות קלות של שמיעה לסביבה (לחיצת יד ותגובה חיובית לקולות חיצוניים - קרובים , ילדים , אשה). בנוסף דלקת ריאוצ חריפה החריפה את המצב וביצעו לו טרכסתום (מקווה שרשמתי נכון - ניקוב בגרון לצורך החדרת צינור להנשמה ממושכת). המצב הדרדר הוא היה מורשם ןמונשם סהכ למשך 3 שבועות בהן היה בעיקר רדום. המצב כרגע - מזה שבוע ללא חומרי הקדמה רק הרגעה. נושם כמעט בכוחות עצמו לחלוטין. מדדי הדלקת טובים כבר מעל שבוע. אנטיביוטיקה הופסקה כבר מלפני 3 ימים. הבעיה העיקרית היא שלא מתעורר כמעט בכלל אלא לפרקים בלבד. מזיז 4 גפיים כל הזמן בתנועות כאלה ואחרות אך תקשורת עם הסביבה בעייתית האם המצב הזה נורמלי? האם כמות חומרי ההרדמה שניתנו במצב כזה אמורים להשפיע ככה? החשש כמובן הוא מפגיעה מוחית למרות שסיטי ראש שנעשה לא הראה על סימנים כאלה ואחרים. כרגע גם מדברים על העברה לשיקום - כשלא ברור לנו האם מעבירים לשיקום כאשר הוא נמצא במצב עירנות מאוד מאוד מינימלי (כמעט ולא פותח עיניים במהלך היום אלא לתקופות קצרות) תודה על כל העזרה והנכונות לעזור

02/01/2019 | 08:03 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, תהליך התעוררות לאחר אירועים כמו שתיארת ומתן תרופות הרדמה באופן ממושך, יכול להימשך מספר שבועות, תלוי במשך ההרדמה, סוג התרופות, תפקוד מערכות הגוף, כגון: כליות וכבד, ושינויים במוח שהתרחשו בזמן זה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב