זריקת בלוק לאחר שבר בצלע

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

11/09/2018 | 11:10 | מאת: רוני סילבר

שלום, סבא שלי בן 72 נפל ושבר את צלע מספר 10. הוא הגיע לבית החולים ענייני הישוע על מנת לעבור סיטי באופן פרטי. בבוקר שלמחרת בסיטי הוחלט לתת לו זריקת בלוק. לאחר הזריקה החלו לו כאבים עזים שהוא לא יכל לשאת. רציתי לשאול האם הסריקה הזו מתאימה גם למי שחולה סגרת? אי ספיקת לב ואי ספירת כליות? לאחר זריקת הבלוק עקב הכאבים העזים הוא קיבל זריקת מורפיום ושעתיים לאחר מכן ירד לו החום ל33 מעלות ולחץ הדם ירד והוא נפטר. מחכה לתשובכם בתודה מראש. רוני

13/09/2018 | 15:12 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, באופן כללי ניתן לעשות זריקה נגד כאבים לשבר בצלע גם בחולים מורכבים. אין באפשרותי להתייחס למקרה ספציפי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב