הרדמה מלאה וסוכרת האם מקבלים הזנה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

31/08/2018 | 12:52 | מאת: שירי

שלום, מה עושים במקרה של אנשים עם סוכרת והרדמה מלאה? הרי צריך להגיע בצום... מה שיוצר סוכר נמוך.. והרבה פעמים לא נכנסים בזמן לניתוח... והאם במהלך הניתוח מקבלים מזון שמעלה את הסוכר דרך הוריד? אמא של חברה שלי עם סוכרת נכנסה לניתוח באיחור של 5 שעות. אני חשבתי על זה שכבר הייתי מאבדת הכרה ומגיעה למצב ממש קשה. ובמידה וישנים אחרי ההרדמה הרבה האם מקבלים הזנה לייצוב הסוכר? תודה מראש

06/09/2018 | 11:51 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הסוגיה באמת חשובה. בדרך כלל בבוקר הניתוח נוטלים פחות תרופות מורידות סוכר ובמהלך הניתוח ולאחריו עוקבים אחרי רמת סוכר ומתקנים במידת הצורך. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב