חוסר תגובה להרדמה מקומית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

30/08/2018 | 07:15 | מאת: דניאלה

לאחר מספר ניסיונות כושלים, הבנתי שאני לא מגיבה להרדמה מקומית (למשל הזרקת לידוקאין). בפעם האחרונה אף נשלחתי לניתוח בהרדמה קצרה בבי"ח. מה עושים כצריך לבצע פרוצדורה פשוטה וקצרה ו90% מהרופאים לא מאמינים שאין לי תגובה להרדמות מקומיות? יש דרך לבצע טיפולים כאלה לפחות בסדציה?

30/08/2018 | 13:34 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, אכן תופעה בה לידוקאין לא משפיע כלל, היא נדירה ביותר. למעשה, בכל המקרים ניתן לבצע טיפולים בהרדמה, אך מטבע הדברים, לפעולות שטחיות קטנות הרופאים מעדיפים הרדמה אזורית או מקומית, במידה שניתן, לפי האזור. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב