כאבים בחזה ובבטן העליונה שמאל

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

23/08/2018 | 02:04 | מאת: אלי

בן 28. סובל מזה כשנתיים וחצי מכאבים בחזה ובבטן העליונה משמאל באופן כרוני ללא הפסקה ,עם החמרה לאחר אוכל . גסטרוסקופיה דווחה כתקינה. בקולונוסקופיה תוארו בצקת וכיבים קטנים במעי הדק הסופי (כנראה מחומר ההכנה), אך ביופסיה תקינה. מיפוי עצם תקין מ- 6/2018. בבדיקת US של הבטן נצפה כנראה ממצא קטן בדופן הבטן השמאלית העליונה ,מתחת לקשת הצלעות , אך הממצא לא זוהה בבדיקת CT של החזה והבטן. ממצאים: כמות מינימלית של נוזל פריקרדיאלי . בדופן החזה התחתון /בטן עליונה הקדמית משמאל ,משמאל לחלקו התחתון של הסטרנום ,נראה מבנה אובאלי מוגד היטב , במנח אלכסוני, שאורכו כ-13 מ'מ , הממוקם בין השרירים, עמוק לקצהו הקאודלי של שריר הפקטורליס מייג'ור השמאלי. הממצא הוא היפראינטנסי ב T2W. יש רושם שקיימת בו האדרה עם גדוליניום וכמו כן מדגים רסטריקציה בדיפוזיה. הכבד במימדים תקינים .לא זוהה בו נגע מוקדי חשוד . כיס המרה ,דרכי המרה והלבלב בגדר התקין . הטחול במימדים תקינים ,הומוגני . האדרנלים והכליות בגדר התקין . לא נראים קשרי לימפה מוגדלים או מסות בטניות חשודות אחרות בבטן העליונה והאמצעית . לא זוהה ממצא גרמי או ספינאלי חשוד . בדיקה זו איננה שוללת פתולוגיה גסטרואינטסטינלית. לסיכום: מבנה סולידי אובאלי קטן בדופן החזה הקדמי התחתון/בטן עליונה ,משמאל לסטרנום ,מאפייניו אינם ספציפיים. אשמח אם תאמרו לי בקצרה על מה זה יכול להעיד או מרמז ולאיזה רופא מומחה עליי לפנות? בבקשה, אני אובד עצות!

26/08/2018 | 14:24 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, לפי התיאור ובהשערה שצילום חזה וא.ק.ג. תקינים, אני ממליץ לפנות למנתח חזה כדי להמשיך בירור טיב הגוש. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב