הרדמה כללית ודום נשימה בשיננ

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

25/07/2018 | 11:44 | מאת: דינה

שלום רב! אני בת 55.עליי לעבור ניתוח בהרדמה מלאה.משך הניתוח שעה וחצי-שעתיים.האם מדובר בניתוח ארוך יחבית? אני סובלת מדום נשימה בדרגה גבוהה. האם מרדים בכיר, מנוסה ומיומן אמור לדעת לנהל הרדמה במקרה שלי בהצלחה? אחרי הניתוח אני אמורה להיות בטיפול נמרץ.האם החולה בטיפול נמרץ מנוטר כך שכל שינוי במצבו יתגלה מייד או שקרוב המשפחה שלי חייב להיות צמוד אליי 24 שעות וערני,להקשיב לנשימות? מהניסיון שלך,עד כמה הרדמה לחולה כמוני אמורה להיות מסובכת? תודה. דיננ

30/07/2018 | 09:47 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, בחולה עם דום נשימה בשינה, ביצוע הרדמה אכן מסובך יותר, לכן הרופא המרדים צריך לדעת על נוכחות דום נשימה בשינה. ברוב המקרים ניתן לטפל במצב כזה גם במהלך ההרדמה וגם אחריה, ובטיפול נמרץ אכן הניטור של המצב הוא צמוד. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב