התעוררות לאחר הרדמה והנשמה ממושכות בטיפול נמרץ כללי

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

25/06/2018 | 22:34 | מאת: מעיין

חמי הגיע לפני השלושה שבועות לטיפול נמרץ במצב של כשל רב מערכתי. לאחר שיוצב וקיבל את כל התמיכה הרפואית המתאימה נותק מכלל המכשירים הטיפוליים מלבד מכונת ההנשמה. לאחר שגילה קושי רב (לחץ דם גבוה בזמן התעוררות ודופק מואץ, רצון לשלוף את צינורות ההנשמה), הצוות הרפואי החליט לרסן את ידיו. כמו כן, לפני כ24 שעות עבר ניתוח פיום קנה (דבר שאמור היה לסייע בהפחתת ההתנגדות והחרדה בעת ההתעוררות). כרגע הרופאים עדיין לא מצליחים להעירו מההרדמה ולהעבירו למצב הכרתי רגוע, הוא מתנגד עם רגליו וראשו, ומנסה להתיר את ידיו. מתקבל הרושם שהוא במצב נפשי קשה (יש לציין שרופאים הם בגדר חרדה תהומית עבורו). כיצד ניתן לסייע לו להתעורר בצורה אחראית שלא תגרום לו להזנקת לחץ דם וחרדה כפי שקורה היום? אנו אובדים עצות וליבנו יוצא אליו.. נודה לתשובתך!

27/06/2018 | 16:57 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, פיום קנה יש בו כדי לסייע עם גמילה מחומרי הרגעה ובהמשך, לגמילה מהנשמה. אי השקט שתיארת, יתכן שנובע ממצב רפואי שלא מאפשר עדיין להתקדם בגמילה. מתיאורך ניתן להבין שעדיין יש צורך במתן תרופות הרדמה בתקווה ששיפור בתפקוד מערכות הגוף יאפשר גמילה בעתיד. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

27/06/2018 | 17:06 | מאת: מעיין

תודה רבה על תשובתך העניינית והמפורטת. כרגע ישנו עניין של בחירת מוסד שיקומי (למרות שעדיין לא הוגשו הטפסים מצד בית החולים כלל ועושה הרושם שכעת לא ימהרו להוציאו מטיפול נמרץ למרות שנאמר אחרת לפני מס' ימים). האם ישנו חיוב מצד משרד הבריאות להותיר אדם בבי"ח לאחר ימים מיום ביצוע פיום קנה? או שמא ניתן פחות? אנחנו לא רוצים למהר להוציאו

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב