blood patch.לאחר אפידורל

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

11/06/2018 | 15:52 | מאת: מלי

שלום פרופ' אידלמן היקר! ביתי ילדה תינוק בריא ב"ה ביום חמשי , קיבלה אלחוש אפידורלי שעזר לה מאד במהלך הלידה, שעתיים לאחר הלידה (לאחר שהתיישבה מעט ) החלו כאבי ראש עזים בצירוף בחילות והקאה, הכאבים פחתו בשכיבה אך כל תזוזה שלא דבר ירידה מהמיטה היו כמעט בלתי אפשריים, ביום שישי בוצע לה BLOOD PATCH לאחר מכן שכבה כמעט ללא תזוזה למשך שעתיים ואז הגיעה הקלה עצומה והרגישה שוב מצוין, היום היא חזרה הביתה ומהבוקר שוב כואב מעט הראש, כלל וכלל לא באותה עוצמה אך זה מכניס אותה לחרדה שהכאבים חוזרים, כמה זמן לאחר BLOOD PATCH מוצלח עלולים הכאבים לחזור? מה עושים במקרה כזה? המון תודה מראש

20/06/2018 | 08:36 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, בחלק גדול מהמקרים כאבי הראש לא חוזרים לאחר BLOOD PATCH מוצלח. אם הכאבים חזרקו ולא בעוצמה גבוהה, מומלץ לשתות יותר וליטול כדורים רגילים נגד כאבים. אם זה לא יעזור, יש לשקול ביצוע BLOOD PATCH חוזר. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב