איזה סוג הרדמה אפשרי?

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

30/05/2018 | 19:55 | מאת: נחמן

שלום! אישתי בת 55,אמורה לעבור ניתוח בקע מפשעתי בשיטה פתוחה. ברקע: יתר לחץ דם,יתר לחץ ראיתי,אנגיודמה,דום נשימה בדרגה קשה,דיספוקציה דיאסטולית,שינויים איסכמיים במוח,NAION(אירוע אישכמי בעצב הראיה). בנוסף לכך היא מרגישה מידי פעם כאבים והתכווצויות ברגליים. איזו הרדמה ניתן לתת לה? בתודה . נחמן

03/06/2018 | 17:01 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, רופא מרדים מתאים את סוג ההרדמה למצבה של המטופלת, סוג הניתוח והעדפת המטופלת והמנתח. ניתוח בקע בשיטה פתוחה יש לשקול את השיטות הבאות: הרדמה מקומית, הרדמה אזורית (תת-עכבישית או אפידוראלית) ו/או הרדמה כללית. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב