דפיקות לב בהרדמה מקומית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

12/05/2018 | 19:48 | מאת: לי

שלום רב האם הרדמה מקומית עלולה לגרום לדפיקות לב מואצות ? והאם במידה והיא גורמת לשינוי בקצב הלב יש חשש לדום לב ?? אציין שהעבר עברתי טיפול שומן בפנים בהרדמה מקומית ובלילה נהיה לי דפיקות לב חזקות וממש פחדתי וכרגע צריכה לעבור עוד הרדמה מקומית באזור אחר ומפחדת שזה סימן לאלרגיה ..

13/05/2018 | 08:30 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, כשמבצעים הרדמה מקומית, בדרך כלל מוסיפים למאלחש המקומי גם תרופה בשם אדרנלין, שכאשר היא נספגת לתוך מחזור הדם היא גורמת להאצה בקצב הלב. זו תופעה חולפת, אך במטופלים בהם יש סכנה להפרעות קצב, יש להמעיט בכמות האדרנלין המוזרקת. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב