סוגים שונים של חומרי הרדמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

08/04/2018 | 20:58 | מאת: ליאורה

שלום הבנתי שיש חומרי הרדמה שמשתקים את השרירים וכאלה שלא. איך נקראיפ חומרי הרדמה שאינם משתקים את השרירים? האם לא עדיף להשתמש בחומרים אלה בבדיקה גינקולוגית קצרה? האם חומרים שלא משתקים שרירים בטוחים יותר לגוף?

09/04/2018 | 12:01 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הרופא המרדים משתמש בתרופות שונות במטרה להשיג את ההשפעה הרצויה. ישנן תרופות שייעודן לשתק שרירים והשימוש בהן נפוץ כשהרפיית שרירים מלאה נדרשת לצורך ניתוח או לצורך הנשמה במקרים מסוימים. תרופות הגורמות לשינה או לחוסר תחושה גורמות להרפיית שרירים גם כן, אבל במידה פחותה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב