הרדמה כללית בעודף משקל קיצוני

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

08/04/2018 | 20:54 | מאת: אנה

היי לצערי יש לי עודף משקל קיצוני ואני צריכה לעבור בדיקה בהרדמה כללית של כשעה. האם במקרה כזה הסיכונים בהרדמה הם הרבה יותר גבוהים? הבנתי שכמות החומר הרדמה שמחדירים לגוף הינה בהתאם למשקל הגוף ובנקרה של אדם שמן מאוד כמות החומר היא כפולה מאשר של אדם בעל משקל תקין. מה קורה עם כל כמויות החומר העודפות האלה בגוף? איך זה עובד? מאוד מאוד לחוצה

09/04/2018 | 12:04 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הרופא המרדים מתאים סוג התרופות וכמותן על פי מצבו של המטופל וסוג הפעולה. את רוב תרופות ההרדמה נותנים בכמויות גדולות יותר באנשים עם עודף משקל. הסיכון בהרדמה מוגבר בבעלי עודף משקל קיצוני. עדיין, ניתן לבצע הרדמה במטופלים עם עודף משקל. רופא מרדים מנוסה ומיומן מתאים את הטיפול לחולים כאלו. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב