עישון לפני ניתוח מתיחת עור

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

06/04/2017 | 14:13 | מאת: נדב

שלום רב. אני לפני ניתוח מתיחת עור עודף בבטן ונתבקשתי להפסיק לעשן כשישה שבועות לפני הניתוח. האם קיימת חובת הפסקת עישון גראס כשעישון הגראס הוא ללא טבק?? והאם עישון במכשיר אידוי הוא אפשרי לפני הניתוח??

13/04/2017 | 14:07 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ישנה חשיבות רבה בהפסקת עישון לפני ניתוח וגם בהפסקת נטילת סמים. בניתוח ספציפי זה חשוב להפסיק לעשן 6-8 שבועות לפני הניתוח כדי לאפשר לריאות להתנקות ולהקטין סיכון של שיעול לאחר הניתוח, שעלול להשפיע על ריפוי הפצע. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב