נשירת שיער כתוצאה מדיאטה לא מאוזנת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

07/09/2004 | 21:36 | מאת: צפרירית

שלום לכם במשך שנה עשיתי דיאטה (מסחרית) לא מאוזנת (ולא אחראית, אני יודעת בדיעבד) ירדתי אמנם יפה במשקל אבל כשהשיער התחיל לנשור לי הפסקתי את הדיאטה הזו ועברתי ל"שומרי משקל" (אז עכשו אני בדרך הנכונה). הבעיה לא נפתרה עם החלפת הדיאטה והשאלה שלי - האם יש איזה שהם ויטאמינים או תוספי מזון טבעיים שיכולים לשפר את המצב או אולי מספיק שאמתין בסבלנות עד שהגוף "יסתדר" עם האכילה המאוזנת והשיער יפסיק לנשור בעצמו.

08/09/2004 | 10:45 | מאת:

שלום רב, דיאטה לא מאוזנת ממושכת עלולה להוביל לחסרים תזונתיים שונים. כעת, יש חהקפיד על דיאטה מאוזנת ומגוונת המכילה רכיבים מכל קבוצות המזון ובמקביל להתייעץ עם רופא מטפל ולערוך בדיקות דם הכוללות: אבץ, ויטמין B12, חומצה פולית, ספירת דם וברזל - לשקול תוספים בהתאם לתוצאות. בברכה, רונית ענבר