קרוהן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

07/01/2004 | 11:27 | מאת: simon

אני חולה קרוהן ,עשיתי בדיקות דם ולא חסר לי לבינתיים שום דבר. יש בעיה אחת וזה המשקל שלי ,ירדתי 5 קילו ולא מספיק שאני לא מצליח לחזור למשקל שהייתי אני ממשיך לרדת ,כנראה בגלל בעיית הספיגה של האוכל במעיים.רציתי לשאול אילו ויטמינים רצוי לקחת ואילו תוספי תזונה מתאימים לחולי קרוהן(פורמולות..)למרות שלא חסר לי ? בבקשה תפרטי אם תוכלי לתת לי המלצה על תוסף תזונה או ויטמינים שמיועדים לחולי קרוהן גם אם אני לא זקוק לזה כי אני מעוניין לעלות בחזרה במשקל.

07/01/2004 | 14:23 | מאת: מריוס ויטנר

לפני שאתה מוציא כסף על תוספים, אתה חייב לשפר את ספיגת המזון במעיים. דרך אחת לעשות את זה היא ע"י הכנת מזונך בצורה מיוחדת, המשפרת את סיכויי ספיגת המרכיבים החיוניים לחילוף חומרים תקין. שיטת הכנה זו גם מאפשרת הגדלת מגוון המזונות הידידותיים לחולי קרוהן.

08/01/2004 | 10:46 | מאת:

סימון שלום, חסרים לי נתונים לגבי משך המחלה, מידע תרופתי, הרגלי אכילה ועוד... באופן כללי קיימות בשוק פורמולות המותאמות לחולי קרוהן. יש צורך במעקב אחר חסרים של ויטמינים ומינרלים - ההתייחסות חיבת להיות מותאמת למצבך. אם ברצונך לקבל תשובה מפורטת, תיצור איתנו קשר היום או בימים ב', ד',ה' בין השעות 09:00- 14:00. בברכה, רונית ענבר