אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

05/09/2004 | 00:24 | מאת: יגאל

שלום לך האם נכון הדבר שאומגה 3 מוריד טריגליצרידים , אך מעלה את הכוסטרול הרע ? לאישה בת 73 , שיש כולסטרול גבוה , יעיל ויכול לעזור שימוש באומגה 3 ? למי אסור להם להשתמש באומגה 3 ? תודה על תשובתך.

05/09/2004 | 14:48 | מאת:

יגאל שלום, נכון,תוספת אומגה 3 יעילה במצבים של רמות טריגליצרידים מוגברות אך עלולה להעלות את רמות LDL בדם. לאנשים עם בעיות קרישה מומלץ להתייעץ לפני נטילת תוספת של אומגה 3. אין יתרון במתן תוספת אומגה 3 לאשה הסובלת מרמות כולסטרול מוגברות . בברכה, רונית ענבר