ויטמינים והשמנה , ויטמין e

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

05/09/2004 | 00:12 | מאת: יגאל

שלום לך האם צריכת ויטמינים כל יום , כדוגמת צנטרום סילבר או צנטרום ריגל , יכולה לגרו להשמנה ? האם צריכת ויטמין e יום יום לאישה בת 73 , עשויה להוות בעיה במניעת כולסטרול ? ( יש לה כולסטרול גבוה , ומקבלת סימוביל 10 ) . האם למניעת שטיון , ניתן לצמצם את כמות כמות צריכת ויטמין e ? תודה על תשובתך.

05/09/2004 | 14:42 | מאת:

יגאל שלום, צריכת ויטמינים לא גורמת להשמנה. ויטמין E הינו אנטיאוקסידנט ע"פ מיטב ידיעתי אין קונטרהאינדיקציה בשילוב עם שימוש בתרופות להורדת כולסטרול מהסוג שאתה מציין. בברכה, רונית ענבר

05/09/2004 | 22:06 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

לדעתי צריכת ויטמינים כמו צנטרום, שהוא מוצר סינטתי, יכולה לגרום לכל מיני בעיות וגם להשמנה. מוצרים מיוצרים במעבדה הינם מלאכותיים ולכן אינם מוכרים ע"י הגוף. הגוף יעשה כל מאמץ לנטרל אותם, תוך כדי שימוש בחומרים טבעיים. כך נוצרים מחסורים של חומרים אלה, הדרושים לתפקודו התקין של חילוף החומרים, האחראי גם על שמירת המשקל. קיימים תוספים טבעיים על בסיס מזון מרוכז שהגוף יכול לנצל אותם בצורה אופטימלית. חבל לבזבז את כספך על דבר העלול לגרום ליותר נזק מאשר לתועלת.