B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

04/09/2004 | 14:14 | מאת: רותם- לרונית ענבר

אני בת 32. מזה 12 שנה צמחונית. בבדיקת דם B12 תקין. 1). האם B12 קיים רק בבשר של הבקר או גם במוצריו (חלב)? 2). האם הויטמין קיים גם בעוף? ובביצים? 3). שמעתי שלא כדאי להסתפק בבדיקת דם רגילה אלא לבצע בדיקה של המאגרים של הויטמין. האם זה נכון ומהי בדיקה זו? 4). למרות שהרמה בדם תקינה, האם למרות שלא צרכתי זמן רב מהויטמין ייתכן שיהיה קושי להיכנס להריון? 5). בעת הריון,למרות שהרמה בדם תקינה, האם למרות שלא צרכתי זמן רב מהויטמין קיים סיכוי גבוה יותר להפלה או לעובר עם מומים? 6). במידה וצריך תוספת כדורים, לכמה זמן צריך בדר"כ לקחת? אודה לך מאוד על תשובתך.

05/09/2004 | 14:14 | מאת:

רותם שלום, המקורות התזונתיים לויטמין B12 הינם: בשר ומוצריו, עופות, דגים ובכמות פחותה יותר גם ביצים ומוצרי חלב. בדיקת דם לרמת ויטמין B12 היא הבדיקה המתאימה ביותר להצביע על חסר של הויטמין ( בשאלתך השלישית לגבי המאגרים יתכן ואת מתכוונת לברזל...), כשהרמות בדם תקינות אין מה לחשוש מתופעות של חסר של הויטמין. בברכה, רונית ענבר

08/09/2004 | 03:04 | מאת: DK

קיימים מקרים מתועדים של מחסור B12(ואף תופעות נוירולוגיות) בעת שרמת ה-B12 בסרום תקינה, גם מכיוון שבדיקה זו עשויה לגלות מספר אנלוגים של הויטמין(חומרים אשר דמים לויטמין אך לא זמינים) שנמצאים בכמויות גבוהות באצות ים למשל, וכתוצאה מכך להראות רמות B12 כביכול גבוהות למרות מחסור בויטמין ברקמות. בנוסף למקורות שנרשמו גם מוצרים מועשרים(למשל דגני בוקר מועשרים) יכולים לספק כמויות נאות של הויטמין. הבדיקה האמינה והספציפית ביותר לרמות ה-B12 הינה בדיקת החומצה המתיל-מלונית(MMA). בברכה, DK.