b12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/08/2004 | 19:34 | מאת: ofer

שלום, שמי עופר אני בן 38. בזמן האחרון הרגשתי עייפות ובבדיקות דם התגלה שרמת ויטמין B12 שלי היא 173. התחלתי לקחת כדורי מציצה של "סולגאר". אני לוקח את הכדורים כשבועיים ועדיין לא מרגיש שינוי ברצוני לציין שלפני חודשיים וחצי הפסקתי לעשן (קופסא וחצי ליום) והנני ספורטאי האם יש קשר לספורט היומיומי שאני עושה (כשעה ריצה ביום) לבין החולשה שאני מרגיש ומתי אני אמור להרגיש שיפור. תודה רבה, עופר

01/09/2004 | 23:18 | מאת:

עופר שלום, חולשה הינה סמפטום כללי, חסר בויטמין B12 עלול לגרום לאנמיה ולחולשה. שבועיים הם פרק זמן קצר מדי בכדי לבדוק את יעילות הטיפול, מומלץ לערוך בדיקות דם כעבור חודשיים ,לעקוב אחר רמות B12 ולהתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, רונית ענבר