ויטמינים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/08/2004 | 14:50 | מאת: נעה

שלום רב, האם רצוי לקחת ויטמינים לאחר ניתוח של כריתת גידול מהמעי הגס, כריתת חלק קטן מהכבד וכריתת מרה - לאדם בן 82? האם הויטמינים או האריזה שלהם (הקפסולה), לא יגרו את דרכי העיכול? תודה נעה

31/08/2004 | 19:45 | מאת:

שלום רב, יש להעריך את המצב התזונתי בהתחשב בסוג הניתוח, בדיקות הדם, הרגלי האכילה ועוד ולהתאים את הטיפול - מומלץ לפנות לייעוץ דיאטטי פרטני בקהילה. לשאלתך השניה - הציפוי של התוספים לא אמור להוות בעיה. בברכה, רונית ענבר