צמחנות - חסרים ועודפים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

25/08/2004 | 21:40 | מאת: אירית

שלום עברתי לצמחונות לפני שנה, ובדיקות הדם שעשיתי לאחרונה אינן תקינות. אשמח לקבל מס' הסברים. אני נוטלת תוספים: בי קומפלקסף חומצות שומן 6 ו 3, פיקונוגינול, בי 12 פעם בשבוע. בבדיקות נמצא הימוגלובין נמוך 11.5 , חומצה פולית בחריגה! - 25 (המקסימום 20) אבץ נמוך מאוד, ההורמונים הגבריים+אסטרוגן בחריגה משמעותית (זו הבעיה המקורית שבגללה השינוי תפס תנופה- שחלות פוליצסטיות)... כיצד אוכל להקטין את רמת החומצה הפולית שגם יכולה לתת לי תשובה שגויה של B12. אגב אני סובלת מנשירת שיער חזקה. אשמח למתן עצות. האם ניתן לקחת מולטי ויטמין, במקום בי קומפלקס? VM 27 מכיל חומצה פולית, מנגד אני זקוקה למולטי בשל נשירת השיער, כיצד פותרים את הפלונטר? אגב, תזונתי מאוזנת. מוצרי חלב - יוגורט ביו בלבד. פירות יבשים, אגוזי מלך, דגנים מלאים+קטניות, דגים, בצים אורגניות, חלב סויה, שפע של ירקות ופירות. כל יום כמעט מהכל. לעיתים דג סלמון. נתון נוסף - אני מצויה במתח מאוד מאוד גדול ואורח חיים לחוץ. אין מנוס מחזרה לאכילת בשר ועוף? במקום לסדר בעיה אחת, יצרתי עוד כמה בעיות...הצילו! תודה,

26/08/2004 | 11:06 | מאת:

אירית שלום, על מנת לקבל ייעוץ מעמיק המתחשב בכל הנתונים שאת מציינת יש צורך לברר פרטים נוספים לגבי הרגלי האכילה, בדיקות הדם, משקל ועוד. פני לייעוץ דיאטני פרטני. באופן כללי אורח חיים צמחוני עלול לגרום לחסרים תזונתיים שונים כגון: ברזל וויטמין B12 יש להקפיד על שילוב תחליפים מתאימים. בברכה, רונית ענבר