שאלה בנושא המשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

12/08/2004 | 04:39 | מאת: בחור

שלום לכל מי שנמצא בפורום יש לי שאלה בנושא משקל...מה צריך להיות המשקל האידאלי למישהו בן 17 ? והאם זה מסוכן להיות מתחת למשקל הזה? ומה צריך לעשות איזה מחלות יכולות יכולות להיות למישהו בגיל שהזכרתי שיש לו תת משקל? או שיש לו השמנת יתר?? בבקשה לענות לי כי זה דחוף תודה רבה

18/08/2004 | 17:57 | מאת:

שלום רב, המשקל הרצוי נקבע על פי הגובה. לא כתבת מהו גובהך. טווח המשקל הרצוי לכל גובה הוא רחב כך שהוא כולל גם אנשים רזים וגם רזים פחות. תת משקל יכול להשפיע על תפקוד הגוף עקב חוסר ברכיבי מזון וכך תתכן התפתחות אנמיה, פגיעה בפעילות מערכת החיסון ועליה ברגישות למחלות, דלדול שרירים ועוד. עודף משקל גורם לבעיות אחרות כמו סוכרת ומחלות לב וכלי דם. בברכה, אורנה עצמון

18/08/2004 | 17:58 | מאת: אורנה עצמון