אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/08/2004 | 17:02 | מאת: שולי

לקיחת אומגה 3 בגיל 50 מה התועלת לאנשים בראים? או יש בזה נזק.

10/08/2004 | 23:52 | מאת: עידית סער, נטורופתית

שולי שלום, שומנים אלו, הם הכרחיים לגוף ובד"כ חסרים מתזונת רב האנשים. עדיף לקבל את חומצות השומן ההכרחיות, מתוך המזון הטבעי. את האומגה 3 ניתן לקבל ע"י אכילת דגים שומניים, ממי ים צפוני קר (כגון סלמון, סרדינים, מקרל והרינג). חשוב גם לנצל היטב את השומן הזה גם לאחר בישולו. בבישול רגיל, הוא בד"כ מתחמצן ונהרס, כי שומנים אלה רגישים לחמצן. אשמח להכיר לך שיטה אחרת להכנת הדגים, או כל מזון אחר. לילה טוב, עידית

11/08/2004 | 10:38 | מאת:

שולי שלום, כיום אומגה 3 הינו נושא "חם" ונחקר רבות בהיבטים שונים. ידוע שתוספת אומגה 3 עשוייה להועיל במחלות לב וכלי דם, היפרטריגליצרידמיה ועוד. לאנשים הסובלים מבעיות קרישה מומלץ להתייעץ לפני תחילת הטיפול באומגה 3. בברכה, רונית ענבר

15/08/2004 | 21:23 | מאת: רוני

מקור צמחי מצוין לחומצת שומן חיונית מסוג אומגה 3 הוא שמן המפ [קנביס]. טעמו מצוין [כמו שמן אגוזים מעודן] והוא ניתן להוספה לסוגי מזון שונים [לא בחימום]. הוא מיובא ברשיון משדרד הבריאות וניתן להשיגו בכל בית מרקחת [כולל רשתות הפארם] . לבריאות.