נטילת תוספי ברזל עקב חוסר בברזל וB12 .

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

08/08/2004 | 23:32 | מאת: שרון

שלום רב, קיבלתי כדורי ברזל למציצה שעליי לקחת אחת ליום במשך חודש ימים ולאחר חודש פעמיים בשבוע ,וזאת עקב מחסור בויטמין B12 ובברזל (לאחר בדיקת דם). שאלתי היא מהו המועד המומלץ לנטילת הכדור למציצה בכל יום ? האם בבוקר / בערב ? לפני או אחרי ארוחה ? מה אסור לאכול בסמוך לכדור (מוצרי חלב וכו' ) ? תודה מראש.

08/08/2004 | 23:35 | מאת: שרון

פרט משני אך אולי יעניין, אני בת 24 . שוב , תודה.

10/08/2004 | 22:01 | מאת:

שרון שלום, אני מבינה שהתוסף למציצה הינו ויטמין B12, מועד לקיחתו ע"פ ההוראות המצורפות לתכשיר. לגבי ברזל, ישנם מזונות המכילים חומרים קושרי ברזל אשר לא מומלצים בסמיכות לנטילת תוסף ברזל כגון: תה, קפה, חלב ומוצריו וסיבים תזונתיים? בברכה, רונית ענבר