בישול האוכל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

06/08/2004 | 13:18 | מאת: orly

שלום רונית!!! יש לי ילדה בת שנה וחצי ואני מאד מודאגת בקשר לתזונה שלה.. שאלתי - מה הוא ערך תזונתי של ירקות לאחר בישול? האם ויטמינים ומינרלים נשארים בירקות גם לאחר בישול? איזנ סוג בישול עדיף- רגיל? אידוי? בישול במיקרוגל? תןדה

08/08/2004 | 18:02 | מאת:

שלום רב, בתהליכי החימום יש הרס של הויטמינים. ערכו התזונתי של ירק מבושל הינו בעיקר בתכולת המינרלים והסיבים התזונתיים. עדיפות לבישול קצר. בברכה, רונית ענבר