ויטמין E

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

05/08/2004 | 23:06 | מאת: רופא משפחה

האם יש עבודות רפואייות רציניות מבחינה סטטיסיטית (כפול סמיות וכו'...) שהוכיחו תועלת של ויטמין E בתחום כלשהו? אם יש אשמח לדעת כי יש המון אי בהירות בנושא. תודה רבה

08/08/2004 | 15:06 | מאת:

שלום רב, ויטמין E נחקר רבות בהיבטים שונים, בעיקר בהשפעתו על מחלות קרדיווסקולריות, סרטן ומערכת החיסון.רב העבודות לא הצליחו להוכיח יתרון משמעותי בתוספת ויטמין E. בחולים עם בעיות קרדיווסקולריות נמצא שרמות ויטמין E בדם נמוכות יותר, ישנן מספר עבודות שמוכיחות את יעילות הטיפול בויטמין E בחולים קרדיווסקולריים, עם זאת אין המלצות חד משמעיות - ב 1999 היתה התייחסות של AHA לנושא. בברכה, רונית ענבר

08/08/2004 | 16:00 | מאת: רונית

אני קיבלתי המלצה מאוד חמה מרוקח בעל שם עולמי להשתמש בויטמין E400 לטיפול בתופעת ה-pms אשר ישנן נשים שמאוד סובלות מכך. לי אישית זה מאוד עוזר וכן טוב מאוד לעור הפנים. כל טוב.