עודף בחומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

25/07/2004 | 09:53 | מאת: אהובה

שלום רונית, האם יכול להיגרם נזק כאשר יש עודף חומצה פולית בגוף? עד לא מזמן שמעתי שאין סיכון, אך לאחרונה נתקלתי במאמר שכתוב בו כך : "סימני עודף: החומצה הפולית מסתירה (ממסכת) אנמיה על רקע חסר בויטמין B12 (וכתוצאה מכך עלולה להיגרם בעיה עצבית), וכן פגיעה כלייתית." אם כך, מה דעתך בנושא? שאלתי לגבי כולם, ולגבי נשים בפרט, שמומלץ להם ליטול חומצה פולית כ-3 חודשים לפני הריון, ובחלק מההריון, ולעיתים זה נמשך זמן רב, מכיון שלא תמיד אמנם נכנסים להריון תוך 3 חודשים. תודה, אהובה

26/07/2004 | 21:53 | מאת:

אהובה שלום, חומצה פולית מסיסה במים ולכן באנשים בריאים העודפים בדר"כ יתפנו בשתן עם זאת צריכת רמות גבוהות מאד עלולה לגרום לרעילות. ישנו קשר בין חומצה פולית לויטמין B12, פיענוח נכון של פרמטרים שונים בבדיקות הדם יכל להעיד על מחסור בויטמין B12. חשוב להקפיד על נטילת חומצה פולית במינון של 400 מיקרוגרם כהכנה לפני הריון. בברכה, רונית ענבר