מחסור בויטמין B-12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/07/2004 | 22:07 | מאת: עדי גונן

רונית שלום, אבי בן 45 חש באכבים וחולשה כמה חודשים ונשלח מטעם בית חולים תל-השומר לערות בדיקות. התוצאות גילו כי ישנו מחסור של ויטמין B-12 כך שהממוצע נע בין 181-1059 ולו יש 110 (כ81 פחות מהממוצע). שאלתי היא, מה יכולות להיות הסיבות למחסור כה גדול של הויטמין? מקורות מידע מראים כי מחסור עלול לגרום לפגיעה במע' העצבים, האם ייתכן שנפגעה לו מע' העצבים כתוצאה מהמחסור? אודה לשתובתך המהירה. - טוב לדעת שיש עם מי לדבר.. חיזקו ואימצו!!

24/07/2004 | 11:37 | מאת:

שלום רב, מחסור בויטמין B12 נגרם ממספר סיבות כגון: צריכה מועטה במזון, תת ספיגה של הויטמין ( ספיגת ויטמין B12 מורכבת ומתרחשת במספר אתרים במערכת העיכול) ועוד. בשלב ראשון יש להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי הטיפול המתאים, תוסף למציצה תת לשונית ובמצבים מסויימים זריקות B12 . במקביל יש להקפיד על שילוב מזונות המכילים B12 בתפריט היומי כגון: בשר, עופות, דגים, ביצים וברמה פחותה גם מוצרי חלב. בברכה, רונית ענבר