תזונה נכונה - רונית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/07/2004 | 22:56 | מאת: יובל

שלום רב, שמי יובל בן 35, 1.82מ, שוקל 78 ק"ג, בריא בד"כ כמי שמשתדל לשמור על בריאותו ברצוני לקבל את עצתך אודות אורח חיים נכון,, במשפחתי מצד אימי יש הסטורייה של סרטן אימי נפטרה לפני שנה מלימפומה סבי לפני 5 שנים מסרטן הדם וסבתי חלתה בסרטן המעי והבריאה, ארוחותיי: בוקר - פירות,דבש צוהריים - סלט הכולל ירקות רבים כולל ברוקלי, שמן זית,לעיתים ביצה קשה ערב - מרק ירקות, בורקס,פיצה,מלוואח וכו.. במהלך השבוע איני אוכל בשר/דגים אלא רק בסופי שבוע האם יש צורך בויטמין B12 ? האם הפסקת אכילת בשר/דגים תגרום נזק ? היש תחליף ? אני מעוניין להפסיק את צריכת הבשר אולם חושש מגרימת נזק לעצמי. איני שותה או מעשן ומבצע הליכה משולבת ריצה בכל יום כחצי שעה עד 40 דקות ברצוני לדעת מהי המלצתך בנוגע לתוספי התזונה בינתיים אני לוקח לא באופן קבוע נוגדי חימצון ADVANCED ANTI OXIDANT של סולגאר האם מותר ליטול תוספים אלו כל החיים מבלי שיזיקו ? תודה על התייחסותך יובל

11/07/2004 | 19:08 | מאת:

יובל שלום, תזונה נכונה הינה חלק משמירה על אורח חיים בריא, זהו נושא רחב מאד ואני אתמקד בשאלות הספציפיות ששאלת. לגבי ויטמין B12, יש לערוך בדיקת דם על מנת לברר רמות B12 -המלצה לתוספת B12 תינתן במצבים של חסר. בשר ומוצריו הינם ספקים עיקריים לברזל, ויטמין B12 וחלבון לכן מומלץ לשלבם בתפריט היומי עם זאת יש להעדיף בשרים רזים, עופות, דגי ים ( דלים בכולסטרול ושומן רווי, דגי ים עשירים בחומצות שומן אומגה 3). מבחינת תוספי מזון יש לבדוק את הרכיבים הספציפיים ואת המינונים, הצטברות רמות גבוהות של חלק מהויטמינים ( בעיקר מסיסי השומן) עלולה לגרום לרעילות. מומלץ לפנות לדיאטנית להדרכה פרטנית. בברכה, רונית ענבר