ויטמין B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/06/2004 | 16:25 | מאת: יעל

שלום בבדיקות דם שביצעתי נמצא כי רמת הויטמין B12 אצלי עומדת על pg/ml 114. כמו כן hemoglobin - 11.70 ו- hematocrit- 35.50. האם יש קשר בין שלושתם? והאם יש צורך בטיפול ואם כן, איזה טיפול? תודה מראש, יעל

23/06/2004 | 10:37 | מאת:

יעל שלום, יש להתייעץ עם רופא מטפל לגבי הטיפול המתאים לך. בדר"כ לטיפול ברמות נמוכות של ויטמין B12 מקובל בשלב ראשון ליטול תוסף למציצה תת לשונית, כעבור כחודשים לעקוב אחר הרמות ולשקול את המשך הטיפול, במקביל כדאי לשלב בדיאטה מזונות המכילים ויטמין B12. המקורות התזונתיים לויטמין B12 הינם בשר ומוצריו, עופות, דגים, ביצים ובכמות פחותה מוצרי חלב. חסר בברזל היא אחת הסיבות השכיחות לרמות המוגלובין נמוכות, יש להקפיד על תזונה עשירה בברזל ( בשרים, עופות, דגים, סויה ועוד). בברכה, רונית ענבר