קוליטיס וויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

17/06/2004 | 00:10 | מאת: שרונה

שלום רב אני חולת קוליטיס כבר 6 שנים, בת 24 . השאלה שלי איזה ויטמינים מומלץ לקחת במחלה כזאת? אני מקבלת עכשיו מולטי ויטמין של אלטמן וברזל עדין של סולגאר. האם כדאי לקחת סידן וויטמין D ? בגלל שאני הרבה שנים מקבלת סטרואידים. דפדפתי בפורום וראיתי שאומגה 3 גם מומלצת, האם תוכלי לפרט יותר? של איזה חברה כדאי לקנות את האומגה 3? כמה ביום לקחת ? ועוד... תודה מראש

20/06/2004 | 15:25 | מאת:

שרונה שלום, כדי לענות לשאלתך יש צורך בפרטים נוספים כגון: שינויים במשקל, תרופות, תדירות יציאות ועוד. באופן כללי חסרים אופיניים במחלות מעי דלקתיות הינם: חומצה פולית, ברזל, ויטמין B12, סידן וויטמין C. מומלץ לך לפנות לדיאטנית להערכה תזונתית מקיפה והתאמת תוכנית אישית המתאימה לך. בברכה, רונית