Q10

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

13/06/2004 | 15:28 | מאת: רונית

שלום רב, אני עוסקת בטריאתלון והומלץ לי לקחת ויטמין Q10 ובנוסף מגנזיום בצרוף ויטמין B ,וויטמין C לאחר שקראתי את הדף המצורף של ה Q10 הבנתי כי הויטמין הזה מאוד משפיע על הלב ומומלץ לאנשים אחרי ניתוחים וכו' האם יש סיכון בלקיחת הויטמין הזה במקרה כמו שלי שהבריאות במצב תקין ועוסקת בספורט יום יום והגיל הוא 43 ? תודה רונית

13/06/2004 | 23:03 | מאת: יואל שניאור-נטורופת

היי ראשית Q10 אינו ויטמין אלא קו-אנזים. שנית הוא מומלץ מאוד לעוסקים בספורט והוא גם אנטי אוקסידנט חזק מאוד, יעיל לטיפול בדלקות חניכיים ועוד כ- 300 תהליכים בגוף שבטח שלא תרצי לקרוא עליהם כאן. אם הינך עוסקת בספורט יומיומי הייתי מתחיל ישר עם מינון של 50 - 60 מ"ג ליום. ועדיף בבוקר או צהרים המוקדמות כי הינו יכול להשפיע על עירנות מרובה. בבריאות טובה!

14/06/2004 | 23:49 | מאת:

רונית שלום, קואנזים Q10 נחקר רבות ונבדקה השפעתו על בעיות לב שונות, חניכיים, סוכרת, לחץ דם ועל מאמץ גופני. נמצא יעיל בעיקר בטיפול באנשים עם מחלות לב שונות, לא הצליחו להוכיח באופן חד משמעי את חשיבותו למאמץ הגופני. המינון מקובל הינו 60 מ"ג ליום. בברכה, רונית ענבר

04/07/2004 | 13:08 | מאת: רמה

מהי הרלוונטיות של קואנזים Q10 לחולה פרקיסון (בעקבות אירוע מוחי)?