ויטמינים בקפסולות- האם יש בשוק?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/06/2004 | 13:23 | מאת: שוש

אני בת 55 ומעונינת לקחת מולטי ויטמין המתאים לגילי. הבעיה היא שכל המולטי ויטמינים שאני מכירה הם בכמוסות גדולות וקשה לי לבלוע. האם קים בשוק איזשהו מולטיויטמין בקפסולות?

09/06/2004 | 17:39 | מאת: יואל שניאור-נטורופת

היי המינוח שוק קצת אולי חזק מידיי...... בכל מקרה, יש קפסולות רכות כגון: חב' אלטמן (אומגה), פארמטון, מולטי גולד (טעם טבע) ואחרים, בקשי מחנות הטבע לראות ואולי יש להם גם דוגמית. ובבקשה קטנה: שימי לב להרכבים!!! בהצלחה!

10/06/2004 | 11:09 | מאת:

שוש שלום, נתחיל בכך שאם תזונתך מאוזנת ומכילה את כל רכיבי המזון, לא בהכרח יש צורך לקחת ויטמינים. יש פורמולה של ויטמינים שמסיסה במים וכך לא צריך לבלוע כדור (כדוגמת סופרדין). בברכה, רונית ענבר

18/08/2004 | 08:28 | מאת: מירי

בתי חלתה בדלקת ריאות ונטלה 2 סוגי אנטיביוטיקה בהמלצת רופאה, עד שהחלימה. במקביל נטלה פרוביוטיק (2 ביום) וכן שמן דגים בסירופ תפוז (1 כפית ביום)- עד ההחלמה. לאחר ההחלמה- חזר לה התיאבון, והיא חזרה לאכול ירקות ופירות. אך הרופאה המליצה לה ליטול דובוני מולטיויטמין יומי פלוס- 3 ביום. (היא בת 13) אני הייתי נותנת לה 2 ביום, במשך 3 שבועות . לפני יומיים החלה לחוש כאבי ראש עזים, חולשה ובחילות והפסיקה לאכול . החום עלה לה ל-37.4 . בתגובה הפסקתי לתת לה ויטמינים ושכנעתי אותה לשתות הרבה מים מינרליים ותה עם צנימים. יום אח"כ ירד לה החום ל-36.9 והיא חזרה לאכול בכמויות מזעריות. ברצוני לדעת האם תופעות אלו הם סימפטומים להרעלת ויטמינים? אגב, יומיים לפני כן היא אכלה טבעות בצל מטוגנות עם צ'יפס בלונה פארק. כך שיתכן אולי שזו הרעלת מזון. בעבר אגב, היא סבלה מבחילות והקאות. גם כן ללא שלשולים/עצירויות ובמיון אבחנו זאת כהרעלת ויטמינים והמליצו להפסיק לתת לה ויטמינים, בגלל שהיא אוכלת קצת ירקות ופירות. האם הרעלת ויטמינים עלולה להזיק לצמיתות לכבד או לכליות או ללב? אודה לך על תשובה מנומקת ומפורטת. בתודה מראש, מירי